Ja es poden presentar obres al Premi Delta Literari

Ja es poden presentar obres al Premi Delta Literari
Dimecres, 21 de juny de 2017 a les 11:08

El termini estarà obert fins al 21 de setembre, i l’entrega es farà l’1 de desembre a Sant Vicenç dels Horts

El Premi Literari Delta està cada cop més consolidat, tal com demostra l’arribada de la seva novena edició. Les bases del concurs que promou la creativitat femenina ja estan publicades, i es poden presentar obres fins al dijous 21 de setembre a les 14 h, dia en el qual acaba el termini.

Per a participar al Premi Delta per a dones, cal tenir més de 18 anys, i no haver estat premiada en cap de les edicions anteriors. Les participants aspiraran a 3.000 euros i l’edició de la seva obra en paper i en digital, en cas de ser la guanyadora, i 1.000 euros i l’edició de l’obra en digital, si s’és finalista.

La temàtica dels textos és lliure, poden ser escrits en català i castellà, i han d’incorporar perspectiva de gènere a través del llenguatge inclusiu. Alhora, es valorarà que les obres posin en valor la visibilitat de la dona en la societat actual o en el decurs de la història de la humanitat. Els escrits han de ser originals, inèdites i no premiats en altres concursos.

Pel que fa als aspectes tècnics, s’ha de presentar l’obra en suport informàtic (llapis de memòria) i per duplicat en paper. L’extensió haurà de ser de 80 a 200 pàgines, escrites en DIN A4 i cada pàgina ha de tenir 32 línies, lletra Arial 12 i interlineat d’1,5. Les dues obres i el suport informàtic s’haurà de lliurar al registre de l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts, o a qualsevol dels altres consistoris que convoquen el premi. Dins del sobre, n’hi haurà un altre amb les dades personals (fotocòpia del DNI, telèfon, adreça de correu electrònic, lloc de residència i títol de l’obra). Tant al llapis de memòria com en tots els sobres, hi ha de constar el títol de l’obra i el text.

Entrega de premis

El veredicte del jurat es farà públic l’1 de desembre, en una entrega de premis que tindrà lloc a Sant Vicenç dels Horts. Aquets jurat estarà format per l’escriptora Isabel-Clara Simó, la periodista Marta Corcoy, la mestra i autora de la novel•la La princesa invisible, Mercè Anguera, l’ escriptora i Premio Internacional Ellas 2005, Isabel Precolí, la titulada amb un màster oficial de l'iiEDG en Estudis de Dones, de Gènere i Ciutadania Maria Antònia Massanet, la guanyadora de l’edició anterior, Carme Via, la directora de la Biblioteca Les Voltes, Montse Collazos i la responsable d’Igualtat de l’Ajuntament, Leonor Vico.

El certamen està convocat pels ajuntaments d d’Abrera, Begues, Castelldefels, el Prat de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Gavà, Pallejà, Sant Boi de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Sant Vicenç dels Horts, Santa Coloma de Cervelló i Viladecans, amb la col•laboració de les biblioteques municipals i amb el suport del Consell de les Dones del Baix Llobregat i de la Diputació de Barcelona.

Data: 
Divendres, Juny 23, 2017 - 10:06